Valmismökin tilaaminen – 5 helppoa vaihetta

Valmismökin tilaaminen on helppoa eikä vaadi tilaajalta erityisosaamista tai ymmärrystä rakentamisesta. Oli kyseessä sitten kesäkeittiö, pihasauna, pihatalo, vierasmaja, aitta tai näiden yhdistelmä, me autamme asiakastamme jokaisessa vaiheessa. Tähän blogiartikkeliin olemme koonneet perustiedot valmismökin tilaamista varten. 

1. Selvitä tontin rakennusoikeus ja tontille pääsy 

Rakennusoikeus tarkoittaa kaikkea sitä, mitä tontille on lupa rakentaa. Ennen piharakennuksen tilaamista kannattaa varmistaa, että kyseisen rakennuksen saa pystyttää tontille. Yleinen käytäntö on ettei pihahuone vie rakennusoikeutta, jos sen seinistä 30 % on avointa tai avattavaa seinää. 

Tieto jäljellä olevasta rakennusoikeudesta löytyy kunnan rakennusvalvonnan arkistosta. Tieto saattaa löytyä myös taloyhtiöltä tai omakotitalon ostamisen yhteydessä tehdyistä papereista.  

Selvitä, pääseekö suunnitellun rakennuspaikan viereen nosturillisella autolla vai tarvitaanko erillinen ajoneuvonosturi, joka pystyy nostamaan rakennuksen kymmeniä metrejä jopa rakennusten yli. Kevyimpiä rakennuksia on mahdollista kuljettaa loppumatkan myös kaivurilla. 

2. Tilaa sopiva elämystila 

Kun rakennusoikeus ja tontille pääsy ovat selvillä, voidaan ryhtyä suunnittelemaan piharakennusta. Kun jätät tarjouspyynnön meille, olemme sinuun yhteydessä ja käymme kaikki yksityiskohdat läpi. Autamme sinua valitsemaan elämystilan, joka kestää sukupolvelta toiselle ja muuntuu tarvittaessa elämäntilanteesi mukaan.  

Meiltä saat kesäkeittiöt, pihasaunat, piha-talot, vierasmajat, nukkuma-aitat ja varastot sekä erilaiset yhdistelmäratkaisut tarpeesi mukaan. Kaikki vaihtoehdot ovat räätälöitävissä. Pihahuoneet valmistetaan kotimaisena käsityönä. 

3. Hanki rakennuslupa 

Jokaisella kunnalla ja kaupungilla on oma rakennusjärjestys, josta selviää, kuinka suuren rakennuksen saa pystyttää ilman lupaa. Pihasauna tai tulisijalla varustettu tila vaatii aina luvan. Lupa haetaan kunnan rakennusvalvontaviranomaiselta. Meiltä saat rakennuksen osalta kaikki tarvittavat piirustukset ja kuvat luvan hakemista varten. Asiakkaan asemapiirrokseen teemme tarvittaessa päivitykset tuntityönä. 

Parhaillaan kaavaillaan myös Maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) uudistusta, joka astuisi näillä näkymin voimaan vuonna 2024. Sen myötä alle 30 neliön suuruisen varaston ja jopa pihasaunan voisi rakentaa ilman rakennuslupaa, kunhan muut rakentamiselle asetetut säädökset ja määräykset täyttyvät. 

Huone1 moderni elämystila H100

4. Teetä perustukset  

Piharakennus tarvitsee alleen perustukset, ennen kuin se voidaan toimittaa. Meiltä saat ohjeet perustusten tekoa varten. Voit tehdä perustukset itse tai teettää ne ammattilaisella. Voimme suositella myös yhteistyökumppaneitamme tähän vaiheeseen. 

Varmista, että perustusten läheisyyteen on esteetön kulku, jotta kuljetuskalustomme pääsee paikalle! 

5. Ota ilo irti uudesta elämystilastasi 

Vältyt epämiellyttävältä työmaalta tontillasi! Valmis elämystila toimitetaan kohteeseesi noin 10 viikon kuluessa tilauksesta. Rakennus toimitetaan käsiteltynä ja valmiina kokonaisuutena, joten se on käyttövalmis saman tien. Kutsu perhe ja ystävät koolle ja nauti uudesta elämystilastasi! 

Huone1 tekee valmismökin tilaamisen helpoksi 

Me Huone1:llä olemme tehneet piharakennusten tilaamisen asiakkaillemme mahdollisimman helpoksi. Haluamme tarjota asiakkaillemme ihania kokemuksia ja arjen luksusta ekologisilla ja moderneilla elämystiloillamme. Käymme kaikki yksityiskohdat lupa-asioista perustusten tekemiseen ja kuljetukseen läpi etukäteen, joten voit ottaa meihin yhteyttä, vaikka projekti olisi vasta suunnitteluasteella. 

 

 

Toteutamme toiveesi

Suunnitellaan yhdessä, millainen elämystilakokonaisuus palvelee parhaiten sinun elämääsi. Mikä tuo elämääsi lisäarvoa ja mahdollistaa yhdessäolon ja onnellisuuden kokemukset? Sisältääkö tila saunan, kesäkeittiön, puutarhan olohuoneen, vierasaitan vai katoksen?

Kerro meille toiveesi

Pihasaunat & oleskelutilat

Kesäkeittiöt & grillihuoneet

Varastot & aitat

Uniikkimallit

Ota yhteyttä

info@huone1.fi

040 415 6117

 

Myynti

Daaliakuja 4, 02920 Espoo

Tuotanto

Nostavantie 49
15820 Lahti

Copyright © 2024 Huone1 Oy

Kerro meille toiveesi