Lasitettu piharakennus kaunistaa pihan myös talvella

Kun aurinko viimein kirkastaa keväthanget, on ihana siirtyä termospullon kera pihalle nauttimaan kaikesta siitä valosta, mitä ilman on joutunut olemaan niin pitkään. Valoisa piharakennus on puettu lämpimiin lampaantaljoihin ja koristettu talvivaloin. Kaminassa palaa tuli, tuore kahvi lämmittää käsissä. Päässä alkavat surrata suunnitelmat ensi kesää varten.

Lasitettu grillikatos tuo iloa vuoden ympäri

Omasta pihasta ei kannata nauttia ainoastaan kesäaikaan, Suomen suvi on siihen aivan liian lyhyt. Talvikaudesta kannattaa etsiä kaikki ne ilot, mitkä auttavat jaksamaan pimeimmän kauden yli. Lasitettu piharakennus tarjoaa kaikki puitteet ympärivuotiseen pihasta nauttimiseen. Se on myös erinomainen paikka pihakalusteiden ja ruukkujen kauniiseen säilytykseen.

Olipa mietinnässä sitten grillikatos, kesäkeittiö tai pergola – lasitettu ratkaisu on aina kannattavampi. Paitsi että lasitettu piharakennus tarjoaa tuulisiin ja sateisiin kesäpäiviin suojaisan tilan, tuo se omat mahdollisuutensa kaikkiin muihinkin vuodenaikoihin. Kesäkausi pitenee sekä alku- että loppupäästä, varsinkin jos piharakennuksen varustaa kaminalla tai infrapunalämmittimellä.

Talvinen kesäkeittiö – lasitettu piharakennus tarjoaa puitteet sisustukseen ja tunnelmointiin

Lasitettu kesäkeittiö jatkaa kesäkautta pitkälle syksyyn. Kun syyspäivä kääntyy iltaan, pöydälle levitetään valkoinen liina ja kutsutaan ystävät rapukesteihin. Lasin takana syyssade piiskaa ikkunoita, mutta sisälle on säilöttynä päättyvän kesän lämpö. Kesäkeittiössä pidetään pikkujoulut ja glögijuhlat. Solmitaan yhdessä havukransseja ja viritetään jouluvaloja.

Lasitettu piharakennus on ihana koristella sesongin mukaan adventin aikaan. Tontutkin viihtyvät lasirakennuksen rauhassa. Portaille nostetaan tallilyhty, ikkunaan ripustetaan havuseppeleet ja paperitähdet. Valaistu kuusi on kannettu ikkunan eteen, pois taaperoiden ja lemmikkien hyppysistä. Lasin takaa se tuikuttaa valoa tervehtien pihalla kulkevaa.

Pimenevä tähtikirkas yö, kinokset lasin takana ja elävä tuli – siinä parhaat puitteet talvi-illan tunnelmointiin lasitetun grillikodan huomassa. Myöhemmin kevättalvella kodassa on mukava pitää hiihtoretken jälkeen tulia, kun aurinko antaa jo hieman toivoa tulevasta. Makkarat paistuvat tikun nokassa ja kaakao höyryää kupissa. Lumi valuu räystäiltä, jostain kuuluu muuttolinnun ensimmäiset sävelet.

Lasitettu pergola tuo varhaiseen kevään

Lasitettu pergola tai muu kesähuone antaa puutarhalle varaslähdön. Lasin taakse ei hallanvaara ulotu, joten yrtit, salaatit ja tomaatintaimet saavat mukavasti etumatkaa. Oman maan satoa voi poimia talteen jo toukokuussa, kun muu puutarha vielä heräilee uuteen kasvukauteen. Kun tavoitteena eivät ole laajat viljelykset, muuta kasvihuonetta ei edes tarvita.

Kevään päättyessä ruukut ja istutusastiat on helppo kantaa ulos ja pyhittää piharakennus lomaan ja lepoon. Tervetuloa kesä!

 

 

Toteutamme toiveesi

Suunnitellaan yhdessä, millainen elämystilakokonaisuus palvelee parhaiten sinun elämääsi. Mikä tuo elämääsi lisäarvoa ja mahdollistaa yhdessäolon ja onnellisuuden kokemukset? Sisältääkö tila saunan, kesäkeittiön, puutarhan olohuoneen, vierasaitan vai katoksen?

Kerro meille toiveesi

Pihasaunat & oleskelutilat

Kesäkeittiöt & grillihuoneet

Varastot & aitat

Uniikkimallit

Ota yhteyttä

info@huone1.fi

040 415 6117

 

Myynti

Daaliakuja 4, 02920 Espoo

Tuotanto

Nostavantie 49
15820 Lahti

Copyright © 2024 Huone1 Oy

Kerro meille toiveesi