Pihasauna & oleskelutilat - Elämystila ihaniin hetkiin - Huone1

Pihasauna & oleskelutilat

Huone1:n pihasauna on moderni, valoisa ja ryhdikäs elämystila ihaniin hetkiin!

Yhdistämällä suomalaiset saunan rakennusperinteet moderneihin oivalluksiin saadaan upea tulevaisuuden elämystila juuri sinulle. Puulämmitteinen ulkosauna tarjoaa makoisat löylyt kaikkina vuodenaikoina. Avaimet käteen -periaatteella toteutettu ratkaisu on näppärä – kerro meille toiveesi, niin me hoidamme suunnittelun ja toteutuksen puolestasi!

Pihasauna SH120

12 m2

Pihasauna SH150 ja SH165

15 m2

Pihasauna SH180

18 m2

Pihasauna SH210 ja SPH216

21 m2

Pihasauna SH240 ja SPH240

24 m2

Moderni pihasauna on myös elämystila

Pihasauna on elämystila, joka palvelee sinun elämääsi. Huone1-ulkosaunarakennuksen ilme on laajasti muunneltavissa 8 neliön saunasta jopa 30 neliön rakennukseen tai useammasta moduulista koostuvaan kokonaisuuteen. Liukulasitetussa rakennuksessa on puuverhoiltu teräsvahvisteinen runko, mikä takaa lasiovien toimivuuden säiden vaihteluista huolimatta. Rakennus valmistetaan valmiiksi kuivissa tuotantotiloissamme ja toimitetaan tekemillesi perustuksille. Pääkuvat ja perustusten mittaohjeet sisältyvät toimitukseen.

Kaunis

Kaunis

Moderni design, selkeä skandinaavinen muotoilu ja sopusuhtaisuus luovat ryhdikkyyttä. Pihasauna on pihapiirin helmi, joka somistettuna ja pimeään aikaan valaistuna kutsuu sinut ja ystäväsi sisään nauttimaan elämästä.

Käytettävä

Käytettävä

Avattavat liukulasiseinät mahdollistavat elämystilan käytön yhtenäisenä kokonaisuutena ympäröivän tilan kanssa. Sama tila voi toimia mm. oleskelutilana, kesäkeittiönä ja vierashuoneena.

Kestävä

Kestävä

Teräsvahvistettu runko mahdollistaa laajojen liukulasiseinien käytön ja takaa toimivuuden säiden vaihteluista huolimatta. Rakennus on tarvittaessa myös siirrettävissä ja kestää huollettuna seuraavallekin sukupolvelle.

Lisävarustelut elämystilaan

Pihasaunan ja oleskelutilojen varustelutasoa voidaan halutessasi nostaa ylelliseksi, jolloin voit löylyttelyn jälkeen peseytyä lämpimän suihkun alla ja sitten kääriytyä Lapuan Kankureiden pellavaiseen. Oleskelutilojen puolella voit kerätä voimia villahuovan mutkassa ihastellen tulen elämää. Kerro sinä toiveesi, me toteutamme!

Liukulasit

Lasitettu tila suojaa tuulelta, sateelta ja usein hyttysiltäkin. Voit valita liukulasien vahvuuden käyttötarkoituksen mukaan.

Kiuas ja tulisija

Kiuas valitaan tilan koon ja käyttötarkoituksen mukaan. Huoneen puolelle sopii neliögrilli, erillinen takka, biotakka tai huoneen puolelle avautuva kiukaan takkaluukku.

Saunan lauteet ja materiaalit

Kaipaatko tilavaa pihasaunaa L- tai U-mallin lauteilla vai ovatko suorat lauteet sopivammat? Pidätkö sisäverhouspaneelista vai haluatko huoneen seinälle hienosahapintaista karheampaa lautaa?

Eristäminen

Ulkosaunan seinät ja katto ovat aina eristettyjä. Eristystasoa lisätään käyttötarkoituksen mukaan. Wc-, suihku- ja lämminvesivaraajavaraus sekä lattialämmitys asennetaan halutessasi.

Sähkö- ja LVI-työt sekä perustukset

Sähkö- ja lvi-työt tehdään sovittuun valmiuteen. Erikseen sovittaessa hoidamme myös perustusten teon puolestasi.

Räätälöitävä kokonaisuus

Kun haluat vielä enemmän – haluat oman tilan elää rauhassa: nukkua, peseytyä, oleilla. Suunnitellaan yhdessä kaikkein paras ratkaisu juuri sinulle!

Paras sijoituskohde on elämän laatu

Pihasauna ja lasitettu Puutarhan Olohuone -ratkaisu on tehokas tilaratkaisu. Huone taipuu tarpeittesi mukaan takkahuoneeksi, oleskelutilaksi, kesäkeittiöksi tai vierasmajaksi. Yleinen käytäntö on, että kun pihahuoneessa on yli 30 % avointa tai avattavaa seinää, sitä ei lasketa kerrosalaan eikä se vie rakennusoikeutta. Asia kannattaa varmistaa tapauskohtaisesti rakennusvalvonnastasi.

Huone1 Pihasauna on mökki pihalla

Usein kysytyt kysymykset

1. Minkä hintainen on moderni Huone1 pihasauna?

Valmiin, sisäpuolelta käsitellyn sauna + pukuhuone -rakennuksen hinnat ovat alkaen 12 000 €. Jos saunan yhteyteen lisätään lasitettu huone, hinnat ovat vastaavasti alkaen 15 000 €. Kustannustehokkainta on yhdistää samaan rakennukseen useita tiloja ja saada toimiva ja monipuolisesti käytettävä, kaunis kokonaisuus.

2. Minkälainen seinä-, lattia- ja kattorakenne on?

Huone1 rakennuksissa on puurunko (mallikohtaisesti osa teräsvahvistuksella ja eristyksellä) ja rungon sekä sisä- että ulkopuolella lautaverhoilut.

Kannettavan veden saunoissa saunan seinissä ja katossa on 50 mm:n vettymätön polyuretan -eriste ja alumiinipinnoite. Lattia on öljyvahattua mäntyponttilankkua, jossa on kahdensuuntaiset kaadot ja lauteiden alla lattiakaivoura, josta putki lattian alle viemäriputkelle. Tilat ovat eristettyjä tai eristämättömiä käyttötarkoituksen mukaan.

Talvilämpimien saunojen ja tilojen seinissä, lattiassa ja katossa on käytön vaatima eristysvahvuus. Lämmön lähteinä toimivat sähkö (lattialämmitys, patterit, aurinkosähkö, ilmalämpöpumppu) tai tulisijat. Lattialämmityksen/ valun päällä ja suihkutiloissa on joko elastinen lattia- ja seinäjärjestelmä tai laattapinta.

3. Millainen toimitusaika on?

Sauna tarvitsee yleensä rakennusluvan. Luvan myöntämisen jälkeen toimitusaika on noin 2 kuukautta. Sesonkiaikana toimitusaika voi olla hieman pidempi.

4. Millainen on modernin Huone1 pihasaunan valmiusaste?

Rakennus tehdään tuotannossamme valmiiksi ja tuodaan valmiina rakennuksena asiakkaan tekemien perustusten päälle. Asiakas voi päättää, maalaammeko ulkopuolen jo tuotannossa vai maalaako asiakas ulkopuolen toimituksen jälkeen. Tapauskohtaisesti sovimme myös perustusten teosta.

5. Saako Huone1 pihasaunaa puuosatoimituksena?

Emme toimita puuosatoimituksia. Erikseen sovittaessa toimitamme rakennuksen elementtitoimituksena tai valmistamme osan paikan päällä rakentaen.

6. Miten Huone1:ssä tilausprosessi etenee?

Asiakkaan kanssa suunnitellaan yhdessä optimaalisin saunakokonaisuus. Kun hyvä ja mieluisa ratkaisu on löytynyt, tehdään sopimus. Sopimus voi olla lupaehdollinen. Suunnittelija piirtää kuvat, joilla rakennuslupaa pääsee hakemaan. Lupaehdon poistuttua käynnistetään tuotantoprosessi.

7. Miten lupaprosessi etenee?

Huone1:n henkilöstö palvelee ja auttaa lupaprosessissa. Asiakas syöttää rakennusvalvonnan sähköiseen hakukanavaan hakijaan ja tonttiin liittyvät tiedot (mm. asemapiirros). Lupaprosessia varten Huone1:ltä saa rakennukseen liittyvät kuvat (pääkuvat, rakennekuvat ja muut rakennuksen sisäiset suunnitelmat) sekä suunnittelijat (rakennussuunnittelija, rakennesuunnittelija). Asiakas hankkii luvan vaatimustasosta riippuen tarvittaessa pääsuunnittelijan ja vastaavan työnjohtajan.

Miten projekti etenee?

Kerro meille omat toiveesi, me ammattilaisina toteutamme ne!

Kuuntelemme sinua. Meillä on rakentamisalan pitkä kokemus ja sisäinen palo luoda toiveistasi yksilöllinen sinua palveleva elämystila, iso tai pieni. Piirrämme rakennuslupakuvat sekä perustusten mittaohjeet. Tuomme rakennuksen valmiina perustusten päälle tai tapauskohtaisesti elementtikokonaisuuksina.

Lopullinen hinta on sinulla etukäteen tiedossasi. Pyydä siis tarjous jo tänään.

Yksi

Suunnittelu

Voit päättää, mille puolelle haluat hyvät näkymät ja mille näkösuojaa. Löydätkö sopivan mallin tai idean sivuiltamme vai toimitatko omat yksilölliset ideasi tai arkkitehtikuvasi suunnittelumme pohjaksi?

Kaksi

Sopimus

Kun yhteinen suunnitelmamme on sinulle sopiva ja miellyttävä, teemme kirjallisen sopimuksen. Se lähetetään sinulle hyväksyttäväksi. Sopimus voi olla tarvittaessa lupaehdollinen.

Kolme

Lupakuvat

Suunnittelijamme piirtää lupakuvat ja perustusten mittaohjeet. Niillä pääset hakemaan tarvittaessa luvan ja teettämään perustukset. Autamme näissä prosesseissa.

Neljä

Rakentaminen

Rakennus valmistetaan tuotantotiloissamme Hollolassa. Rakennus toimitetaan valmiina rakennuksena perustusten päälle. Tarvittaessa sovitaan elementtitoimituksesta ja asennuksesta.

Toteutamme toiveesi

Suunnitellaan yhdessä, millainen elämystilakokonaisuus palvelee parhaiten sinun elämääsi. Mikä tuo elämääsi lisäarvoa ja mahdollistaa yhdessäolon ja onnellisuuden kokemukset? Sisältääkö tila saunan, kesäkeittiön, puutarhan olohuoneen, vierasaitan vai katoksen?

Kerro meille toiveesi

Pihasaunat & oleskelutilat

Kesäkeittiöt & grillihuoneet

Varastot & aitat

Uniikki-ideat

Myynti

Partiokorventie 8
01860 Perttula

Tuotanto

Kivimyllärintie 8
15880 Hollola

AAA luottoluokitus

Bisnode

Copyright © 2021 Huone1 Oy

Kerro meille toiveesi