Pihasauna & oleskelutilat

Moderni pihasauna ja oleskelutilat valmiina juuri sinulle

Moderni pihasaunarakennuksemme on valoisa ja ryhdikäs valmiina toimitettava elämystila ihaniin hetkiin! Yhdistämällä suomalaiset saunan rakennusperinteet nykyaikaisiin oivalluksiin saadaan upea tulevaisuuden elämystila juuri sinulle. Puulämmitteinen moderni pihasauna tarjoaa makoisat löylyt kaikkina vuodenaikoina. Avaimet käteen -periaatteella ja halutessasi monipuolisilla lisävarusteilla toteutettu ratkaisu on näppärä ja vaivaton vaihtoehto itse rakentamiselle – kerro meille toiveesi, niin me hoidamme pihasaunan suunnittelun ja toteutuksen puolestasi!

Pihasauna SH120

12 m2

Pihasauna SH150 ja SH165

15 m2

Pihasauna SH180

18 m2

Pihasauna SH210 ja SPH216

21 m2

Pihasauna SH240 ja SPH240

24 m2

Valmis pihasauna on kätevä ja kestävä ratkaisu

Moderni pihasauna on elämystila, joka palvelee sinun elämääsi ja auttaa rentoutumaan kiireen keskellä. Valmiina toimitettavan ulkosaunarakennuksen ilme on laajasti muunneltavissa 8 neliön pihasaunasta jopa 30 neliön rakennukseen tai useammasta moduulista koostuvaan kokonaisuuteen. Liukulasitetussa rakennuksessa on puuverhoiltu teräsvahvisteinen runko, joka takaa liukulasiovien toimivuuden säiden vaihteluista huolimatta. 

Pihasauna valmistetaan valmiiksi kuivissa tuotantotiloissamme ja toimitetaan tekemillesi perustuksille. Sopimuksen mukaan rakennukseen voidaan myös tehdä valmiiksi teräksinen perusta, jolloin rakennus voidaan laskea eristetyn tasaisen sorapatjan päälle. Pääkuvat (pohja-, julkisivu- ja leikkauskuva) ja perustusten mittaohje sisältyvät toimitukseen. Halutessasi autamme myös pihasaunan perustusten teossa.

Kysy lisää

Kaunis

Kaunis

Pihasaunan tyylikäs design, selkeä skandinaavinen muotoilu ja sopusuhtaisuus luovat ryhdikkyyttä. Moderni pihasauna on pihapiirin helmi, joka kutsuu sinut ja läheisesi viettämään aikaa viihtyisään oleskelutilaan sekä rentoutumaan saunan lämpöön elämästä nauttien.

Käytettävä

Käytettävä

Avattavat liukulasiseinät mahdollistavat pihasaunan oleskeluhuoneen käytön yhtenäisenä kokonaisuutena ympäröivän luonnon kanssa. Oleskeluhuone voi toimia muun muassa vilvoittelutilana, kesäkeittiönä ja vierashuoneena.

Kestävä

Kestävä

Teräsvahvistettu runko mahdollistaa laajojen liukulasiseinien käytön ja takaa toimivuuden säiden vaihteluista huolimatta. Pihasauna on tarvittaessa myös siirrettävissä ja kestää huollettuna seuraavallekin sukupolvelle.

Monipuoliset lisävarusteet pihasaunaan asiakkaan toiveiden mukaan

Pihasaunan ja oleskelutilojen varustelutasoa voidaan muokata mielesi mukaiseksi. Haluatko mökkisaunan tuntua vai juoksevan veden ja sähkön pihasaunaasi? Halutessasi voit löylyttelyn jälkeen peseytyä lämpimän suihkun alla. Oleskelutilojen puolella voit kerätä voimia villahuovan mutkassa ihastellen tulen elämää. Halutessasi voit lisätä pihasaunan elämyksellisyyttä esimerkiksi poreammeen tai uima-altaan avulla. Kerro sinä toiveesi, me toteutamme ne!

Kerro meille toiveesi

Liukulasit

Lasitettu tila suojaa tuulelta, sateelta ja usein hyttysiltäkin. Voit valita liukulasit yksin-, kaksin- tai kolminkertaisilla laseilla käyttötarkoituksen mukaan. Lasit mahdollistavat upeiden maisemien hyödyntämisen osana sisustusta ja avattuna yhdistävät luonnon osaksi pihasaunaa tai elämystilaa.

Saunan lauteet ja materiaalit

Suorat lauteet soveltuvat sekä pieniin että isoihin pihasaunoihin. L- ja U-mallin lauteet vaativat enemmän tilaa. Peruslauteet valmistetaan perinteisesti kuusilankusta, mutta vaihtoehtoina ovat lämpöhaapa- ja tervaleppälauteet sekä puusepän valmistamat design-lauteet. 

Pihasaunan sisäverhouksena yleisimmin käytetään sisäverhouspaneelia, mutta erityisesti huoneen puolelle voidaan käyttää hienosahapintaista karkeampaa lautaa tai sisustusrimaa.

Kiuas ja tulisija

Kiuas valitaan pihasaunan koon ja käyttötarkoituksen mukaan. Huoneen puolelle sopii neliögrilli, erillinen takka, biotakka, sähkötakka tai huoneen puolelle avautuva kiukaan takkaluukku.

Eristäminen

Saunan seinät ja katto ovat aina eristettyjä. Rakennuksen eristystasoa voidaan lisätä käyttötarkoituksen mukaan. Wc, suihku, lämminvesivaraaja sekä lattialämmitys asennetaan halutessasi.

Yksilöitävä kokonaisuus

Millainen kokonaisuus palvelee parhaiten juuri sinun tarpeitasi? Pihasaunaan voi yhdistää kesäkeittiön, aitan tai varaston sekä talvilämpimiä tiloja, kuten etätyötilan, puutarhan olohuoneen, makuuhuoneen, harrastetilan, suihkun ja wc:n. Suunnitellaan yhdessä kaikkein paras ratkaisu juuri sinulle!

Sähkö- ja LVI-työt sekä perustukset

Halutessasi sähkö- ja LVI-työt tehdään sovittuun valmiuteen. Erikseen sovittaessa hoidamme myös pihasaunan perustusten teon puolestasi.

Valmis pihasauna on monipuolinen elämystila

Valmis pihasauna yhdistettynä lasitettuun puutarhan olohuoneeseen on tehokas tilaratkaisu, joka palvelee halutessasi useampaakin eri käyttötarkoitusta. Huone taipuu tarpeittesi mukaan takkahuoneeksi, oleskelutilaksi, kesäkeittiöksi, etätyötilaksi tai vierasmajaksi. 

Yleinen käytäntö on, että kun pihahuonekokonaisuudessa on yli 30 % avointa tai avattavaa seinää, sitä ei lasketa kerrosalaan eikä se vie rakennusoikeutta. Asia kannattaa varmistaa tapauskohtaisesti rakennusvalvonnastasi.

Kysy lisää

Huone1 Pihasauna on mökki pihalla

Usein kysytyt kysymykset

1. Minkä hintainen on Huone1:n valmis pihasauna?

Valmiin, sisäpuolelta käsitellyn pihasaunan sekä pukuhuoneen sisältävän rakennuksen hinnat ovat alkaen 16 000€. Jos saunan yhteyteen lisätään lasitettu huone, hinnat ovat vastaavasti alkaen 20 000€. Kustannustehokkainta on yhdistää samaan rakennukseen useita tiloja ja luoda toimiva sekä monipuolisesti käytettävä kaunis kokonaisuus.

2. Minkälainen seinä-, lattia- ja kattorakenne pihasaunassa on?

Huone1-rakennuksissa on joko puurunko tai liukulasitetuissa rakennuksissa teräsvahvisteinen puurunko. Seinän sisä- ja ulkopuolella on paneeliverhoilut.  

Perustoimituksessa pihasaunan seinissä ja katossa on 50 mm:n vettymätön XPS-eriste sekä alumiinipinnoite. Lattia on öljyvahattua mäntyponttilankkua, jossa on kahdensuuntaiset kaadot. Lauteiden alla on ura ja kouru, josta on poistoputki lattian alle viemäriputkelle. Muut tilat ovat eristettyjä tai eristämättömiä käyttötarkoituksen ja sopimuksen mukaan. 

Talvilämpimien saunojen ja tilojen seinissä, lattiassa ja katossa on käytön vaatima eristysvahvuus. Lämmön lähteinä toimivat asiakkaan valinnan mukaan sähkö (esimerkiksi lattialämmitys, patterit, aurinkosähkö, ilmalämpöpumppu) tai tulisijat. Pihasaunan lattioissa ja suihkutiloissa on laattapinta.

Perustoimitus sisältää huopakatteen ja reunapellit. Halutessasi katteena voi olla myös tiili- tai peltikate.

3. Kuinka nopeasti valmis pihasauna toimitetaan?

Sauna tarvitsee yleensä rakennusluvan. Luvan myöntämisen jälkeen toimitusaika on noin 2 kuukautta. Sesonkiaikana pihasaunan toimitusaika voi olla hieman pidempi.

4. Millainen on pihasaunan valmiusaste?

Pihasauna tehdään tuotannossamme valmiiksi ja tuodaan valmiina rakennuksena asiakkaan tekemien perustusten päälle. Asiakas voi päättää maalaammeko ulkopuolen jo tuotannossa vai maalaako asiakas itse ulkopuolen toimituksen jälkeen. Tapauskohtaisesti sovimme myös perustusten teosta.

5. Kuinka tilausprosessi etenee?

Huone1:n henkilöstö palvelee ja auttaa tarvittaessa lupaprosessissa. Asiakas syöttää rakennusvalvonnan sähköiseen hakukanavaan hakijaan ja tonttiin liittyvät tiedot (mm. asemapiirroksen). Lupaprosessia varten Huone1 toimittaa pihasaunaan tai muuhun rakennukseen liittyvät kuvat (pääkuvat, rakennekuvat ja mahdolliset lvi- ja sähkösuunnitelmat) sekä suunnittelijat (rakennussuunnittelija, rakennesuunnittelija). Rakennusvalvonnan vaatiessa asiakas hankkii tarvittaessa pääsuunnittelijan ja vastaavan työnjohtajan.

Moderni pihasauna sopii kotiin ja mökille

Valmis pihasauna on todellista arjen luksusta. Moderni sauna omalla pihalla tarjoaa pakopaikan kiireen keskelle. Se on tila, jossa kodin velvollisuudet on lupa jättää oven ulkopuolelle. Pieni…

Lue koko teksti

Pihasauna hyvällä hinta-laatusuhteella

Pihasauna on monen suomalaisen haavelistalla. Omakotitalo tai kesämökki täydentyy Huone1:n pihasaunalla helposti ja harkitusti. Moderni ulkonäkö, laadukkaat materiaalit ja kauniit yksityiskohdat tekevät saunasta viimeistellyn ja kauniisti…

Lue koko teksti

Moderni pihasauna sopii kotiin ja mökille

Huone1 moderni pihasauna U-lauteet

Valmis pihasauna on todellista arjen luksusta. Moderni sauna omalla pihalla tarjoaa pakopaikan kiireen keskelle. Se on tila, jossa kodin velvollisuudet on lupa jättää oven ulkopuolelle. Pieni pihasauna tarjoaa rauhoittusmispaikan, jossa voi keskittyä vain olennaiseen. Mukava lämpö leviää koko vartaloon, hengitys tasaantuu ja huolet jäävät mielestä. Huone1:n modernit pihasaunat sopivat niin kesämökille kuin nykyaikaiseen kaupunkimiljööseenkin. Ahtaat tontit eivät ole este: Huone1 toimittaa valmiit pihasaunat aivan kaikenlaisiin pihoihin.

Pieni pihasauna katkaisee arjen kiireet

Mikään ei voita sitä tunnetta, kun raskas työviikko on takana ja vaihteen saa viimein kääntää vapaalle. Monen suomalaisen viikonloppu alkaakin saunasta. On rentouttavaa sytytellä pikkuhiljaa saunan tulia ja kannella löylyvedet kiuluun. Kun pihan poikki pääsee kävelemään valmiiin saunan lämpöön, mieli rauhoittuu ja mukava rentous ottaa vallan. Saunan hämyssä voi istua rauhassa kuunnellen kiukaan hiljasta sihinää.

Pihasauna tarjoaa irtioton arjesta, vaikka monta kertaa viikossa. Huone1:n ansiosta pihasauna voi muuttua unelmasta todeksi. Muuttovalmis pihasauna on heti valmis löylyihin: sen voi ottaa siis käyttöön välittömästi sen jälkeen, kun sauna on tontille saapunut. Huone1 toteuttaa ja toimittaa pihasaunat jokaiselle tontille sopivana. Ahtaat kaupunkipihat eivät ole mikään este. Tarpeen tullen valmis saunapaketti voidaan nostaa vaikka talon kattojen yli suoraan paikoilleen.

Valmis pihasauna palvelee myös vierashuoneena tai pihan oleskelutilana

On upea kokemus istahtaa kuumaan löylyyn raskaan työpäivän tai pitkän lenkin jälkeen. Todellista arjen luksusta! Huone1 tarjoaa pihasaunat monilla eri mahdollisuuksilla. Voit valita tarpeesi mukaan yksinkertaisen löylyhuoneen tai yhdistää saunan kauniisiin oleskelutiloihin, puuvarastoon tai muuhun toiminnallisuuteen. Tilava saunakamari mahdollistaa makkaranpaiston tai lämmittelyn kaminan äärellä saunan jälkeen. Saunakamari voi tarpeen tullen palvella myös vierashuoneena.

Huone1:n moderni pihasauna yhdistää perinteisen suomalaisen saunan tunnelman ja nykyaikaisen rakennustavan. Kaunis arkkitehtuuri, suuret ikkunat ja ajanmukainen ulkonäkö antavat pihasaunalle upean, kutsuvan tunnelman. Leveät, auki työnnettävät lasiovet tuovat luonnon lähelle. Saunaan voi yhdistää leveän terassin, paljun tai vaikka porealtaan. Mikä ihana tapa tuoda lomatunnelmaa vain kivenheiton päähän kotiovelta. Kiireisen elämän täydellinen rentoutumiskeidas!

Pihasauna hyvällä hinta-laatusuhteella

Huone1 Moderni Sauna ja huone SH120 12 m2 kuva päädystä

Pihasauna on monen suomalaisen haavelistalla. Omakotitalo tai kesämökki täydentyy Huone1:n pihasaunalla helposti ja harkitusti. Moderni ulkonäkö, laadukkaat materiaalit ja kauniit yksityiskohdat tekevät saunasta viimeistellyn ja kauniisti aikaa kestävän. Huone1:n pihasauna sopii upeasti niin kaupunkipihaan kuin luonnon keskellekin.

Löylyvalmis pihasauna – tarjous josta ei voi kieltäytyä

Oma pihasauna ei tarkoita että sinun tulisi olla käsistäsi kätevä nikkari – Huone1 toimittaa pihasaunat täysin käyttövalmiina kotiisi tai kesämökillesi. Avaimet käteen -periaatteella ja halutessasi monipuolisilla lisävarusteilla toteutettu ratkaisu on vaivaton. Autamme ja neuvomme valmiiksi lupaprosesseissa sekä toimitamme valmiit piirrustukset. Pihasauna tehdään sisällä tuotantotiloissamme valmiiksi ja tuodaan kokonaisena rakennuksena asiakkaan tekemien perustusten päälle. Halutessasi toteutamme koko prosessin perustusten teosta aina rakennuksen pintamaalukseen saakka.

Edes pienet tontit eivät ole saunaunelmisesi esteenä. Nostamme valmiin rakennuksen suoraan paikoilleen vaikka talon kattojen ylitse. Sinun ei tarvitse kuin valmistautua saunan lämmitykseen. Huone1 tarjoaa huolettoman ja stressivapaan vaihtoehdon rakentamiselle – kerro vain toiveesi ja anna Huone 1 hoitaa pihasaunan suunnittelun ja toteutuksen puolestasi!

Edullinen pihasauna helposti – tutustu Huone1:n valikoimaan!

Laadukkaan pihasaunan ei tarvitse maksaa maltaita. Valmiin, sisäpuolelta käsitellyn pihasaunan sekä pukuhuoneen sisältävän rakennuksen hinnat ovat alkaen 16 000€. Jos haluat saunan yhteyteen lasitetun oleskeluhuoneen tai vilvoittelutilan, hinnat ovat vastaavasti alkaen 20 000€. Jos mielessäsi on varasto- oleskelu- tai grillitilojen järjestäminen pihapiiriisi, on kustannustehokkainta yhdistää samaan rakennukseen useita toimintoja ja luoda toimiva, yhtenäinen ja kaunis kokonaisuus.

Huone 1 tarjoaa pihasaunat ja muut piharakennukset erittäin hyvällä hinta-laatusuhteella. Salaisuus on siinä, että pystymme tuottamaan myös yksilölliset ratkaisut ammattitaidolla ja sujuvalla työskentelyllä. Koska rakennukset kootaan valmiiksi Huone1:n omissa tuotantotiloissa, ei työaikatauluja kiristä materiaalihankinta, muuttuvat sääolosuhteet tai liikkuminen työmaiden välillä.

Huone1 yhdistää laadukkaat materiaalit huolella tehtyyn jälkeen. Näin laatu on korkeaa ja rakennus kestää oikein huollettuna sukupolvelta toiselle. Runsas puun käyttö ja muut aidot materiaalit varmistavat, että Huone1:n saunarakennus näyttää hyvältä sekä tuntuu hyvältä. Materiaalien kierrätettävyys ja tuotteiden pitkä elinkaari tekevät Huone1:n piharakennuksesta kestäviä myös ympäristön kannalta.

Miten projekti etenee?

Kerro meille omat toiveesi, me ammattilaisina toteutamme ne! Meillä on rakentamisalan pitkä kokemus ja sisäinen palo luoda toiveistasi yksilöllinen sinua palveleva elämystila, oli se iso tai pieni. Piirrämme rakennuslupakuvat sekä perustusten mittaohjeet ja tuomme rakennuksen valmiina perustusten päälle. Lopullinen hinta on sinulla etukäteen tiedossa. 

Asiakaspalveluhenkinen tiimimme muodostuu palvelun, suunnittelun, rakentamisen ja kuljetusalan ammattilaisista. Olemme toimineet vuodesta 2011 ja toteuttaneet lukuisia upeita moderneja piharakennuksia sekä Suomeen että ulkomaille.

Yksi

Suunnittelu

Moderni piharakennus suunnitellaan aina yhdessä asiakkaamme kanssa valmiiden malliemme tai asiakkaan omien ideoiden pohjalta. Voit päättää esimerkiksi mille puolelle haluat lasiseinää ja mille puolestaan näkösuojaa sekä mitä eri tiloja haluat sisällyttää omaan piharakennukseesi.

Kaksi

Sopimus

Kun yhteinen suunnitelmamme on tarpeisiisi sopiva ja miellyttävä, teemme kirjallisen ja tarvittaessa lupaehdollisen sopimuksen, joka lähetetään sinulle hyväksyttäväksi.

Kolme

Lupakuvat

Suunnittelijamme piirtää pääkuvat (pohja-, julkisivu- ja leikkauskuva) ja perustusten mittaohjeen. Niillä pääset hakemaan tarvittaessa rakennusluvan ja teettämään perustukset. Autamme näissä prosesseissa.

Neljä

Rakennuksen valmistus & toimitus

Rakennus valmistetaan tuotantotiloissamme Lahdessa. Rakennus toimitetaan valmiina rakennuksena perustusten päälle. Tarvittaessa mahdollisista asennuksista sovitaan erikseen.

Toteutamme toiveesi

Suunnitellaan yhdessä, millainen elämystilakokonaisuus palvelee parhaiten sinun elämääsi. Mikä tuo elämääsi lisäarvoa ja mahdollistaa yhdessäolon ja onnellisuuden kokemukset? Sisältääkö tila saunan, kesäkeittiön, puutarhan olohuoneen, vierasaitan vai katoksen?

Kerro meille toiveesi

Pihasaunat & oleskelutilat

Kesäkeittiöt & grillihuoneet

Varastot & aitat

Uniikkimallit

Ota yhteyttä

info@huone1.fi

040 415 6117

 

Myynti

Daaliakuja 4, 02920 Espoo

Tuotanto

Nostavantie 49
15820 Lahti

Copyright © 2024 Huone1 Oy

Kerro meille toiveesi