Piharakennukset

Huone1 piharakennukset ovat moderni vaihtoehto hirrelle.
Ylivoimainen rakenne mahdollistaa laajat ja näyttävät liukulasitukset.

Paras sijoituskohde on sinun oman elämäsi laatu.

Kaunis

Kaunis

Huone1 on ajassa mukana. Moderni design, selkeä skandinaavinen muotoilu, sopusuhtaisuus ja visuaalisuus luovat ryhdikkyyttä. Somistettuna ja pimeään aikaan valaistuna tila on pihapiirin helmi. Piharakennus kutsuu sinut ja ystäväsi sisälle nauttimaan elämästä.

Käytettävä

Käytettävä

Avattavat liukulasit mahdollistavat piharakennuksen käytön yhtenäisenä kokonaisuutena ympäröivän tilan kanssa. Sama tila voi toimia mm. oleskelutilana, kesäkeittiönä ja  vierashuoneena.

Kestävä

Kestävä

Teräsvahvistettu runko mahdollistaa laajojen liukulasiseinien käytön ja takaa toimivuuden säiden vaihteluista huolimatta. Piharakennus kestää seuraavallekin sukupolvelle.

Ekologinen ja kotimainen valinta

Huone1 elämystilat valmistetaan pitkäikäisistä ja kestävistä puumateriaaleista Suomessa. Piharakennukset kestävät huollettuina seuraavallekin sukupolvelle.

Kotimainen tuotanto vahvistaa suomalaista työtä ja tukee ekologisuutta. Räätälöitävyys mahdollistaa sinun toiveittesi toteutumisen.

Huone1 piharakennukset

Sinun näköisesi piharakennus

Yhteisenä, kantavana tavoitteenamme on, että Huone1 rakennusprojektien lopputulos on erinomainen. Elämystilojemme tulee antaa lisäarvoa sinulle ja luoda miellyttäviä elämyksiä kiireisen elämän keskelle.

 

Piharakennus ilman rakennuslupaa

Piharakennuksen pystyttämiseen ei välttämättä tarvita rakennuslupaa. Nykyisen lainsäädännön mukaan monet alle 20 neliön kokoiset rakennukset eivät vaadi rakennuslupaa, mikäli niitä ei varusta kiinteillä tulisijoilla. Pian voimaan…

Lue koko teksti

Moderni piharakennus sopii myös kaupunkipihaan

Kaupungin omakotitalojen ahtaat tontit voivat olla haasteellisia varustaa kunnollisilla varastointitiloilla ja piharakennuksilla. Huone1 toimittaa kompaktin kokoiset piharakennukset perille melkein minne tahansa – vaikkapa nostamalla piharakennuksen paikoilleen…

Lue koko teksti

Piharakennus ilman rakennuslupaa

Huone1

Piharakennuksen pystyttämiseen ei välttämättä tarvita rakennuslupaa. Nykyisen lainsäädännön mukaan monet alle 20 neliön kokoiset rakennukset eivät vaadi rakennuslupaa, mikäli niitä ei varusta kiinteillä tulisijoilla. Pian voimaan tulevan rakennuslain uudistuksen myötä ilman lupaa saa rakentaa alle 30 neliön piharakennuksen, myös tulisijalla.

Piharakennus ilman rakennuslupaa onnistuu jatkossa alle 30 neliön kohteisiin

Alle 20 neliön piharakennus onnistuu ilman rakennuslupaa, mikäli rakennusta ei ole varustettu kiinteillä tulisijalla. Tämä tarkoittaa sitä, että pihasaunoihin ja grillikatoksiin lupa tarvitaan aina. Vuoden 2025 alusta lähtien tähän tilanteeseen on kuitenkin tulossa muutos. Rakennuslupaa vaaditaan jatkossa vain yli 30 neliön rakennuksilta, kunhan rakentamis- ja kaavamääräykset sekä rantarakentamisen säännökset täyttyvät. Tontilla täytyy olla myös voimassa olevaa rakennusoikeutta. Jatkossa nykyiset rakennuslupa ja toimenpidelupa korvataan yhdellä ainoalla lupamuodolla, rakentamisluvalla. Kunnan rakennusvalvonnasta voi selvittää, tarvitseeko piharakennus rakennusluvan vai ei.

Rakennuslupaa ei lähitulevaisuudessa tarvitse hakea enää tulisijojenkaan vuoksi. Pihasaunojen ja kesäkeittiöiden pystyttäminen on jatkossa siis entistäkin helpompaa. Pienille piharakennuksille ei aseteta kovin jyrkkiä rajoituksia, mutta esimerkiksi asuntona piharakennusta ei ilman rakennuslupaa saa käyttää. Rakennukset saa kyllä eristää sekä varustaa sähköllä ja vedellä. Poikkeuksena, hellalla varustetut piharakennukset vaativat jatkossakin luvan, sillä hellan asennuksen myötä rakennuksen katsotaan muuttuvan asuintilaksi. Piharakennuksen voi kuitenkin sisustaa esimerkiksi vierashuoneeksi tai etätyötilaksi.

Tontin omistajan kannattaa kuitenkin muistaa, että sääntö koskee vain yhtä piharakennusta: koko tonttia ei siis voi täyttää vieri viereen pystytetyillä, pienillä piharakennuksilla. Myös naapuritontin rajaan tulee pitää tarvittava etäisyys.

Tilaa unelmien piharakennus Huone1:n valikoimista!

Omasta pihasta kannattaa ottaa kaikki hyöty irti. Huone1 tarjoaa modernit, käytännölliset ja kauniit piharakennukset monenlaiseen tarpeeseen. Yksilölliset ratkaisumme on mahdollista räätälöidä juuri omaan tilaan sekä tontille sopivaksi. Ahtaus tai tontin koko eivät ole esteenä: voimme nostaa valmiiksi kootut paketit jopa asuinrakennuksen yli suoraan omalle paikalleen.

Meiltä saat piharakennukset monessa eri kokoluokassa, aina pienestä pihavarastoista suuriin yhdistelmäkokonaisuuksiin. Tarvitsitpa sitten tehokasta säilytystilaa, oman pihasaunan, lisäneliöitä tarjoavan kesähuoneen tai vaikka kaikki nämä yhdessä, käänny Huone1:n puoleen. Suunnitellaan yhdessä unelmat todeksi.

Moderni piharakennus sopii myös kaupunkipihaan

Moderni Huone1 Pihahuone

Kaupungin omakotitalojen ahtaat tontit voivat olla haasteellisia varustaa kunnollisilla varastointitiloilla ja piharakennuksilla. Huone1 toimittaa kompaktin kokoiset piharakennukset perille melkein minne tahansa – vaikkapa nostamalla piharakennuksen paikoilleen talojen kattojen yli. Ahtaat tontit ja tiiviit tilat eivät ole esteenä. Piharakennus kaupunkipihaan Huone1:n valikoimista!

Valmis piharakennus omaan pihaan

Huone1:n valikoimista löydät toinen toistaan upeammat piharakennukset moneen käyttötarkoitukseen. Olipa mielessäsi sitten ulkosauna, kesäkeittiö, viherhuone tai etätyöpiste, tarjoaa Huone1 parhaimmat ratkaisut moderniin ympäristöön. Suuret lasipinnat ja avattavat liukuovet tekevät tiloista avarat ja valoisat. Lasipintojen ansiosta piharakennus on aina kevyt ja kutsuva – lasit avaamalla se muuntuu luontevaksi osaksi pihaa lämpiminä päivinä.

Jos piharakentaminen ei ole intohimosi, älä huoli. Huone1 toimittaa piharakennukset täysin valmiina. Sinun ei tarvitse vastata raskaasta rakentamisvaiheesta tai pähkäillä talkooporukkaa pystytykseen – valmis piharakennus on käyttökunnossa välittömästi. Sinulle jää projektin mukavin osuus: käyttöönotto, sisustaminen ja piharakennuksestasi nauttiminen. Tarvitsitpa sitten lokoisaa oleskelutilaa, näppärää varastointia tai vaikka molempien yhdistelmää, on Huone1 paras ratkaisu!

Piharakennus saunalla – kaunis kokonaisuus kaupunkipihaan

Piharakennus saunalla on monen suomalaisen unelma. Haaveiletko sinäkin omasta rentoutumiskeitaasta, jossa arki-iltoina voit levähtää raskaan työpäivän jälkeen tai jossa huuhtoa pois arjen huolet viikonlopun alkamisen kunniaksi? Kompaktin kokoinen, moderni saunarakennus sopii upeasti myös nykyaikaiseen kaupunkipihaan. Harkituilla tilavalinnoilla ja ikkunoiden sijoittelulla saunaan saa niin runsasta luonnonvaloa kuin katseilta suojaavaa yksityisyyttäkin.

Varusta saunarakennus lasitetulla takkahuoneella, niin piharakennus on valmis palvelemaan sinua entistäkin monipuolisemmin vaikkapa kesähuoneena ja vieraiden majoitustilana. Saunarakennukseen on helppo yhdistää myös tarvittavaa sailytystilaa esimerkiksi polttopuille, terassikalusteille tai puutarhakoneille. Isot terassit, palju tai poreamme antavat mahtavat puitteet levolliseen lomaan omalla takapihallasi.

Piharakennus antaa suojaisat puitteet ulkona oleiluun

Pihalla oleskeluun tarvitaan mukavat, säältä suojaavat tilat. Näin omasta pihapiiristä voi nauttia aivan varhaiskeväästä pitkälle loppusyksyyn asti. Piharakennus tarjoaa upean paikan oleskeluun, rentoutumiseen, ruoanlaittoon ja ystävien kanssa oleskeluun. Lapsista ja nuorista voi olla mukava vetäytyä ystävineen piharakennuksen suojiin hengailemaan ja yökyläilemään. Omassa rauhassa, mutta silti silmien alla. Huone1 mahdollistaa kaiken tämän ja paljon muuta – tutustu ideakuviin ja inspiroidu kauniista ja käytännöllisistä piharakennuksistamme.

 

 

Toteutamme toiveesi

Suunnitellaan yhdessä, millainen elämystilakokonaisuus palvelee parhaiten sinun elämääsi. Mikä tuo elämääsi lisäarvoa ja mahdollistaa yhdessäolon ja onnellisuuden kokemukset? Sisältääkö tila saunan, kesäkeittiön, puutarhan olohuoneen, vierasaitan vai katoksen?

Kerro meille toiveesi

Pihasaunat & oleskelutilat

Kesäkeittiöt & grillihuoneet

Varastot & aitat

Uniikkimallit

Ota yhteyttä

info@huone1.fi

040 415 6117

 

Myynti

Daaliakuja 4, 02920 Espoo

Tuotanto

Nostavantie 49
15820 Lahti

Copyright © 2024 Huone1 Oy

Kerro meille toiveesi