”Pihasauna on yllättävän monikäyttöinen”

”Kokonaisuutena ensimmäisestä yhteydenotosta toimitukseen ja vielä sen jälkeisiin keskusteluihin asti Huone1 hoiti tämän hankkeen erinomaisesti. Pihasauna on ylittänyt odotuksemme ja eilenkin lauteilla makoillessa mietimme taas kuinka tämä hankinta on paljon mukavampi kuin osasimme kuvitella.”

Ideasta ja tarpeesta kaikki lähti liikkeelle

”Olin jo pidempään miettinyt erilaisia vaihtoehtoja saada taloomme uutta tilaa polkupyöräharrastukseni sisäpolkemisen takia. Harjoitusvastuksen ja tarvikkeiden siirtäminen ja purkaminen joka kertaa varten ei palvellut tarkoitustaan. Lisäksi pitäisi pystyä polkemaan myös iltaisin häiritsemättä muita. Yksi vaihtoehto olisi autokatoksen muuttaminen lämpimäksi autotalliksi. Taustalla alkoi kyteä myös ajatusta kesämökistä, mutta sen pitäisi olla lähellä ja vaivaton. Omakotitalon lisäksi toinen pakkotyömaa ei sitten kuitenkaan kuulostanut meille oikealta ratkaisulta. Vaimo oli puhunut jo pitkään paljusta. Sen käyttöön liittyvä vaiva ei houkutellut. Nopeatempoisessa elämänvaiheessa asioiden tulee olla helposti saatavilla tai ne jäävät käyttämättä. Etuovea tuli selattua ahkerasti, jos sittenkin muuttaisi. Eräänä iltana jälleen pienen, sähköisen sisäsaunan kuivaa löylyä manaillessa ajatus sitten muodostui. Pihasauna! Ehdottomasti puulämmitteisellä kiukaalla ja lämmin tupatila ympärivuotiseen käyttöön.”

Vaihtoehtojen kartoittamista

”Homma lähti etenemään armottomalla googlettamisella. Tarjontaa tuntui olevan paljon, mutta hyvin nopeasti suurin osa valmiista rakennuksista karsiutui pois. Kuvaukset toimituksen sisällöstä, vaiheista, kokoamiseen tarvittavasta osaamisesta sekä lopullisista kustannuksista puuttuivat tai olivat vajaita. Lisäksi valtaosa pihasaunoista tuntui olevan hirrestä valmistettuja. Kohtuullisen modernin omakotitaloalueen pihapiirissä ei hirsinen rakennus ollut se houkuttelevin ratkaisu minulle. Soittelin muutamalle valmistajalle lisätietoja ja pihasauna alkoikin kuulostaa työläältä projektilta. Hirret olivat melko ohuia ja lämmin tupatila olisi vaatinut lisäeristämistä sekä panelointia. Nämä pitäisi tehdä itse. Lopulta rajasin hirsiset rakennukset kokonaan ulos. Yllättäen tarjontaa minun vaatimuksilleni ei ollutkaan paljoa.”

”Vierailin Huone1:sen verkkosivuilla ja vaikka esitellyssä valikoimassa ei löytynyt suoraan haluamaani rakennusta tykkäsin niiden tyylistä. Päätin soittaa ja kysyä mahdollisuutta toimittaa kunnolla eristetty, ympärivuotiseen käyttöön suunniteltu pihasauna. Nopeasti huomasin asiakkaan toiveiden olevan Huone1:sellä tärkeitä. En kuullut lainkaan muualta vastaan tulleita: ”Kyllä se vähemmälläkin eristeellä pysyy plussalla” tai ”Voi sitä sitten tarvittaessa lisäeristää”, kommentteja vaan kysymyksiini vastattiin ajatuksella. Puhelimessa hahmottelimme yhdessä rakennusta, noin kolme kertaa kuusi metriä, tupahuone talvilämmin, 100mm Finnfoam eristettä lattioihin, seiniin ja kattoon, kolmikerrosikkunat ja lasinen lämpöovi. Huone1:sen Eila suositteli saunahuoneen lattiaan kuitenkin rossipohjaa parhaiden löylyjen takaamiseksi.”

Huone1 – kokonaisvaltainen tarjous ja palvelu vakuutti

”Pian sain jo sähköpostissa ensimmäisen version tarjouksesta. Se sisälsi hyvin eriteltynä kaiken mitä saunan toimitukseen kuuluu. Minulle oli todellakin tulossa valmis rakennus, sisämaalausta ja lauteiden käsittelyä myöten. Toimitus sisältäisi kaiken tarvittavan, kiukaan, piipun ja kiuaskivet mukaanlukien. Säädimme materiaaleja ja värejä muutaman kerran. Lattiaan tulisi lehtikuusta. Huone1:nen oli hyvin tavoitettavissa ja vastasi nopeasti sekä sähköposteihin että puhelimeen. Olimme saamassa juuri sitä mitä etsimme, joten teimme luottavaisin mielin rakennuslupaehdollisen sopimuksen. Huone1 toimitti rakennuslupaa varten tarvittavat piirrustukset. Jos jostain syystä rakennuslupaa ei saisi, maksaisin vain piirrustuksista sovitun pienen summan ja sopimus purkautuisi. Luvan saannin jälkeen maksoin noin kolmasosan rakennuksen hinnasta ja loppulasku tulisi toimituksen jälkeen. Huone1 auttoi myös rakennusluvan hakemisen aikana syntyneissä kysymyksissä. Minulle tämä kaikki oli uutta. Rakentamisen aikana olimme vielä yhteydessä mm. pihasaunan sähköistämisestä. Piti suunnitella valaisimien ja pistorasioiden paikat sekä muutama muu yksityiskohta.”

Lopputulos oli jopa parempi kuin mitä olin ajatellut

”Ruuvipaaluperustuksen päätimme tehdä itse Huone1:sen toimittamien perustusten mittaohjeiden mukaan. Se oli erittäin helppoa ja onnistui ilman aiempaa kokemusta mistään vastaavasta työstä. Elokuussa aloitettu projekti sai päätöksensä marraskuussa, kun pihasauna toimitettiin aikataulussa ja nostettiin kokonaisena perustuksille. Välittömästi rakennus herätti wow-efektin. Se näytti vielä paremmalta kuin olin kuvitellut ja on erittäin laadukkaasti valmistettu. Saunarakennuksen eteen tehtiin terassi, joka yhdistyy talon patioon kävelysillalla. Terassiin upotettiin vielä kotimaista designia oleva Drop-allas, joka on sähköllä aina-lämmin palju. Modernin näköinen ja helposti saatavilla oleva pihasauna ratkaisi kerralla kaikki tarpeemme. Puulämmitteinen sauna tuo mukavasti mökkitunnelmaa omaan pihaan, lämmittämiseen kuuluva puuha ja aidon tulen kuuntelu vievät ajatukset muualle. Lämpimän tilan seinään on asennettu televisio näytöksi polkupyörän traineria varten, sohvalle voi tulla tekemään tarvittaessa etätöitä iltaisin rauhassa, nuoriso on yöpynyt tuvassa kavereiden kanssa ja paljuun pääsee aina vain nostamalla kannen pois. Lisätilaa taloon saatiin myös varastoksi muuttuneesta sisäsaunasta…”

Matti Suomalainen

Pihasauna, pukuhuonen ja Drop-allas

 

 

Toteutamme toiveesi

Suunnitellaan yhdessä, millainen elämystilakokonaisuus palvelee parhaiten sinun elämääsi. Mikä tuo elämääsi lisäarvoa ja mahdollistaa yhdessäolon ja onnellisuuden kokemukset? Sisältääkö tila saunan, kesäkeittiön, puutarhan olohuoneen, vierasaitan vai katoksen?

Kerro meille toiveesi

Pihasaunat & oleskelutilat

Kesäkeittiöt & grillihuoneet

Varastot & aitat

Uniikkimallit

Ota yhteyttä

info@huone1.fi

040 415 6117

 

Myynti

Daaliakuja 4, 02920 Espoo

Tuotanto

Nostavantie 49
15820 Lahti

Copyright © 2024 Huone1 Oy

Kerro meille toiveesi